Trappe med mere

På Vodskov Skole er forbindelsen mellem stue- og kælderniveau meget mere end en forbindelse fra A til B.

Fakta

Beliggenhed

Vodskov Skole

År

2017

Areal

Type

Modernisering

Trappe med mere

Trappen er placeret i indskolingsfløjen og skaber en vertikal sammenhæng mellem indskolingen på stue-niveau og DUS (fritidsordningen) i kælderen. Med sin skulpturelle karakter og centrale placering er trappen med til at skabe sammenhængskraft mellem klasse- og fællesfunktioner på tværs i indskolingen.

Elementet består af en række niveauer fordelt over begge etager. Tilsammen skaber de et vertikalt læringslandskab som appellerer til leg og bevægelse såvel som til fordybelse og samtale.

Transparens

Hulplader skaber en transparens i rummets længderetning og får trappe-elementet til at fremstå let og åben. Gennem hullerne anes børnenes silhuetter og pirrer nysgerrigheden når trappen opleves på afstand. Fra trappens indre filtreres lyset gennem hullerne og skaber nogle varierede rumlige forløb som børnene kan gå på opdagelse i.